Uber introduce si pentru pasagerii din Romania “upfront pricing” - posibilitatea de a vedea tariful exact al curselor inainte de a chema o masina. Pana acum, utilizatorii puteau vedea doar o estimare a tarifului.

Incepand de miercuri, 14 februarie, aplicatia Uber va arata costul exact al unei curse inainte de a plasa o comanda, pentru mai multa claritate si o experienta mai buna a pasagerilor. Astfel, o cursa de la Dristor pana la Gara de Nord, intr-o ora de varf, va fi de 15,63 de lei. O cursa de la Piata Victoriei pana la aeroport va fi de 26,09 lei.

Ce include tariful afisat in aplicatie:
Odata introdusa destinatia, tariful afisat de aplicatie va arata o suma exacta, care va include:

  • distanta pana la destinatie, incluzand aici opririle multiple
  • timpul estimat pe baza valorilor istorice de trafic
  • tarifarea dinamica, atunci cand e cazul
  • eventuale reduceri promotionale
Atunci cand intervine tarifarea dinamica, aplicatia Uber va afisa suma exacta si mesajul ca tarifele sunt marite ca urmare a cererii mari. Atunci cand tariful dinamic depaseste 3 X tariful de baza, utilizatorii vor fi notificati despre asta si li se va cere confirmarea, se arata intr-un comunicat UBER.

In situatiile in care pasagerii modifica destinatia, adauga o oprire pe parcurs sau timpul petrecut in cursa e mai lung decat cel estimat, aplicatia va actualiza corespunzator valoarea totala a cursei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.