Circa 250 de persoane au protestat, duminica seara, in Bucuresti, Cluj-Napoca si Sibiu, impotriva Guvernului si a modificarilor legilor Justitiei.

BUCURESTI - Aproximativ 60 de persoane s-au adunat duminica seara in Piata Victoriei pentru a protesta la adresa coalitiei de guvernare PSD-ALDE.

Manifestantii au cerut demisia din Parlament a lui Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, desfiintarea comisiei speciale de modificare a legilor Justitiei si, totodata, i-au solicitat presedintelui Klaus Iohannis sa nu promulge legile Justitiei adoptate deja in Parlament.

Oamenii au strigat "Parlament de infractori si de hoti, un guvern de mafioti", "Condamnatul Valcov, condamnatul Dragnea, inculpatul Tariceanu", "Asteptam Martisor fara infractori".

Protestatarii au venit in fata Palatului Victoria cu steaguri, vuvuzele si si-au strigat nemultumirile prin intemediul unei portavoci.

In zona au fost prezente echipaje ale Politiei si Jandarmeriei.

CLUJ - Aproximativ 100 de persoane s-au adunat duminica seara in centrul municipiului Cluj-Napoca pentru a protesta impotriva Guvernului si a legilor Justitiei. Manifestantii au scandat lozinci impotriva partidelor aflate la guvernare, precum "PSD, ciuma rosie", "DNA sa vina sa va ia", "Nu cedam, nu capitulam" sau "La multi ani! Cu executare".

Cativa dintre oamenii care si-au asumat rolul de organizatori ai manifestatiilor de protest au venit pregatiti cu un microfon si o boxa si au vorbit multimii despre nevoia pastrarii drumului care leaga Romania de Uniunea Europeana, cerand demisia mai multor ministri.

"Este foarte important sa continuam, sa facem mai departe, dar nu este destul duminica seara, trebuie sa se intample zi de zi, peste tot unde ne aflam. Am fost atent la discursurile din Uniunea Europeana, se intelege ce se intampla acolo, iar noi nu am fost lasati de izbeliste pentru ca glasul nostru se aude si este foarte important sa se auda in continuare", a spus unul dintre protestatari la microfon, adresandu-se multimii.

Citeste si:
Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București
Un nou magazin Victoria’s...

De altfel, in timpul discursurilor, in spatele celor care au vorbit au fost desfasurate steagurile Romaniei si al Uniunii Europene, iar pe jos au fost intinse doua bannere de dimensiuni mari pe care scria "Suntem cu ochii pe voi" si "Uniti salvam toata Romania".

La manifestarea de duminica s-a renuntat la obisnuitul mars prin centrul orasului, dar oamenii au stabilit ca este important sa se reintalneasca in centrul orasului si duminica viitoare. Protestul, care a inceput dupa ora 18:30, s-a terminat in jurul orei 20:00.

SIBIU - Aproximativ 70 de sibieni au participat duminica seara, timp de mai bine de o ora, la protestul "Toti pentru Justitie si fiscalitate coerenta!".

Dupa ce s-au strans in Piata Mare din centrul istoric al Sibiului, protestatarii au ascultat muzica si au socializat mai bine de jumatate de ora.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Dupa aceea, au marsaluit pe pietonala din centrul orasului, pe Bulevardul Nicolae Balcescu, scandand lozinci precum "Nu stati la caldura si pe voi va fura!", "Uitati-va la noi, protestam si pentru voi!", "Partid de hoti si mincinosi!", "Cine nu sare, nu are dosare", "Nu scapati!", "Afara, afara cu PSD din tara!", "PSD, ciuma rosie!", "DNA sa vina sa va ia!", "Justitie, nu coruptie!", "O dorinta sincera, Romania libera!". Protestul a fost unul autorizat.

* Manifestatii de mica amploare au avut loc si in orase precum Iasi, Targu Mures si Braila, unde numarul participantilor a fost de circa 10 persoane.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.