Un primar din Gorj a "confiscat" calculatoarele a doua angajate, jurista primariei si inspectorul de la urbanism, despre care pretinde ca stateau prea mult pe Facebook si pe care le banuieste ca au creat conturi false, in care il denigreaza. 

Edilul a vrut sa se convinga daca este adevarat, astfel ca, fara sa tina cont de lege, a "confiscat" calculatoarele angajatelor in timpul programului si le-a luat acasa pentru a le verifica.

"Dumnealui a venit si, pur si simplu, le-a ridicat. A zis ca pentru verificare. Nici nu am avut timp sa intrebam de ce", a declarat Delia Malacu, una dintre angajate.

"Nu stiu daca a intrat sau nu, dar eu am avut adresa mea de corespondenta, intra automat, stiam ca numai eu am acces la calculatorul meu", a spus alta angajata, Livia Coanca.

Primarul nu neaga faptele, dar se apara sustinand ca aparatura apartine institutiei pe care el o conduce. De asemenea, el precizeaza ca, in urma verificarilor, a gasit una dintre paginile care il denigrau.

"Apartin Primariei Albeni, eu sunt reprezentantul acestei primarii si eu gestionez tot patrimoniul primariei. Atata timp cat eu le-am atras atentia sa nu mai intre pe Facebook, nu vad ce am gresit", a declarat Ionut Stan, primarul comunei Albeni, Gorj, potrivit digi24.ro.

Potriviti legislatiei in vigoare, daca le-a luat acasa si a vazut conversatii cu caracter personal, se incadreaza la violarea secretului corespondentei si furt.

Primarul Ionut Stan risca sa fie cercetat penal, in cazul in care salariatele vor depune plangere pentru violarea secretului corespondentei.

Nu este prima data cand primarul din Albeni este implicat intr-un scandal. In urma cu cateva luni, Stan a fost reclamat la Prefectura, dupa ce a concediat, ilegal, cativa angajati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.