Romanii care isi doresc sa cumpere o masina la mana a doua vor putea cere informatii suplimentare despre autoturism printr-un SMS catre Registrul Auto Roman (RAR). 

Printre informatiile pe care soferii romani le pot accesa se numara: numarul de kilometri ai autoturismului, problemele pe care le-ar putea avea, dar si daunele inregistrate ale masinii.

Sistemul de SMS este conceput de Registrul Auto Roman impreuna cu Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

RAR isi propune sa furnizeze informatii corecte rapid si in mod transparent catre cei care isi doresc sa cumpere masini la mana a doua in Romania.

ASF anunta si un alt proiect care prevede efectuarea unor inspectii tehnice de siguranta pentru masinile care au suferit avarii ale sistemelor de siguranta rutiera dar si unul care se refera la constituirea corpului constatatorilor de dauna indepenenti.

"Vom prezenta periodic buletine informative cu privire la stadiul de implementare a acestor proiecte", au anuntat initiatorii proiectului, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.