"De fiecare data am convenit asupra faptului ca le vom oferi garantii scrise pentru detentia in conditii corespunzatoare, urmand sa ne adreseze o solicitare scrisa in acest sens!", sustine Tudorel Toader intr-o postare pe Facebook.

"Citesc faptul ca Lars Lokke Rasmussen, premierul Danemarcei, a cerut astazi, in Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, accelerarea procedurilor pentru extradarea infractorilor straini si un sistem mai dur pentru sanctionarea tarilor care nu respecta standardele in domeniul drepturilor omului.

Reamintesc ca instanta suprema din Danemarca a decis in 2017 ca patru cetateni romani, acuzati de trafic de persoane, nu pot fi extradati deoarece conditiile din penitenciarele din Romania le-ar incalca drepturile.

In 2017 am avut trei intrevederi cu ministrul justitiei din Danemarca, doua intrevederi cu ambasadorul Danemarcei la Bucuresti, iar doua delegatii parlamentare din Danemarca au vizitat Romania, pe aceeasi tema!

De fiecare data am convenit asupra faptului ca le vom oferi garantii scrise pentru detentia in conditii corespunzatoare, urmand sa ne adreseze o solicitare scrisa in acest sens!

Ma intreb oare de ce autoritatile din Danemarca prefera atitudinile critice la adresa Romaniei, in loc sa ne adreseze solicitarea in scris, astfel cum am tot convenit?

Maine la Sofia, in cadrul Consiliului JAI, ii voi adresa aceeasi intrebare, ministrului justitiei din Danemarca!", a scris Tudorel Toader pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.