La inceput de 2018, 7card, compania care ofera angajatilor acces la cea mai mare varietate de activitati de relaxare si sport, lanseaza primul studiu cu privire la trendurile in materie de activitati sportive ale abonatilor sai, dar si clasamente despre cele mai active companii cat si frecventa de mers la sala. Cum iti suna o zi de marti, dupa birou la escalada? Sau preferi sa te relaxezi la piscina?

La inceput de 2018, 7card, compania care ofera angajatilor acces la cea mai mare varietate de activitati de relaxare si sport, lanseaza primul studiu cu privire la trendurile in materie de activitati sportive ale abonatilor sai, dar si clasamente despre cele mai active companii cat si frecventa de mers la sala. Cum iti suna o zi de marti, dupa birou la escalada? Sau preferi sa te relaxezi la piscina?

In urma statisticilor, marti a fost ziua cu cele mai multe vizite inregistrate. Cu atatea activitati de explorat si atatea experiente de trait, oamenii au posibilitatea de a incerca ceva nou in fiecare zi. Asadar, de ce sa nu incepem chiar de astazi, intr-o zi de marti?

Anul trecut a fost unul al experientelor, sau al “experimentalistilor”, asa cum reiese din studiul facut in urma analizei datelor din 2017. Din ce in ce mai multe persoane realizeaza ca ceea ce ne hraneste sufleteste sunt experientele. Acele momente cand ne simtim destul de curajosi incat sa fim exploratori, astfel descoperind o varietate de activitati sportive si recreative.

Cei mai multi angajati ai companiilor din Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca au avut cea mai mare deschidere de a incerca activitati variate, cum ar fi escalada, cross training si inot.

Iata ce am descoperit:

  • 27 februarie - ziua cu cele mai multe intrari la sala inregistrate
  • Marti - ziua preferata a saptamanii pentru practicarea activitatilor sportive
  • 6-7 PM - intervalul orar in care romanii aleg sa practice sport si activitati recreative in timpul saptamanii
  • 10-11 AM - intervalul orar in care romanii aleg sa practice sport si activitati recreative in weekend
  • Cele mai populare 3 activitati in 2017: Fitness, Aerobic si Cycling
  • Cele 3 activitati cu cea mai mare crestere: Cross Training, Escalada si Piscina
  • Top trending activitati pe orase: Bucuresti: Cross Training, Escalada, Yoga, Cluj-Napoca: Piscina, Timisoara: Cross Training, Dansuri
  • Topul experimentalistilor – curajosii din Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca care au incercat cea mai mare varietate de activitati sportive
  • Topul celor mai sociabili - cei mai multi abonati care au insotitori sunt in Craiova, Oradea si Iasi
  • Topul nomazilor - abonatii din orasele Bacau, Constanta si Braila, au inregistrat cele mai multe vizite si in alte localitati
  • Topul celor mai „sportive” companii cu utilizatori de 7card: MSG System, Veeam Software, Macromex si Mahle
  • Cele 5 orase cu cele mai multe locatii de sport & relaxare: Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Bucuresti si Iasi, raportate la populatie - numarul de centre sportive / 100.000 de locuitori
  • Cluj-Napoca - orasul cu cea mai mare oferta de centre de sport si relaxare, raportata la populatie
  • 29 de ani - varsta abonatilor care practica cel mai mare numar de activitati sportive si recreative
"In Romania se face miscare din ce in ce mai mult, iar oamenii incep sa constientizeze ce inseamna cu adevarat sportul pentru o viata sanatoasa. Astfel, realizam ca diversitatea ne tine motivati sa nu renuntam la acest stil de viata sanatos, iar un efort fizic moderat, de 2 sau 3 ori pe saptamana ne limpezeste mintea si ne face mai productivi. Cu 7card, ne dorim sa oferim in continuare din ce in ce mai multa varietate in alegerea activitatilor sportive si de relaxare. Acum chiar putem sustine ca avem si in Romania o baza de informatii relevant de mare pentru a fi analizata din punct de vedere cantitativ. In acest moment avem suficient material pentru a trage concluzii si suntem foarte bucurosi de asta. Datele si analiza acestora sunt in centrul activitatii noastre si astfel putem impartasi cu publicul larg cateva din cele mai interesante aspecte si tendinte legate de practicarea sportului recreational in Romania", spune Andrei Cretu, co-fondator.
Citeste si:
5 pași esențiali pentru alegerea unei companii de împrumut online
5 pași esențiali pentru...

Fiind un card unic de acces la o gama variata de activitati sportive si de relaxare, 7card se adreseaza angajatilor companiilor, aducand beneficii reale de flexibilitate, diversitate si usurinta in utilizare, pozitionandu-se drept cel mai mare loc de joaca din Romania. Abonatii 7card sunt angajati ai companiilor din domenii precum IT&C, pharma, retail, banci, FMCG, telefonie mobila, asigurari etc. Reteaua numara in prezent aproximativ 30.000 de abonati activi.

***

7card a fost fondata in 2011 de trei antreprenori romani, Andrei Cretu, Iulian Circiumaru si Catalin Ivascu, care au adus pentru prima data in Romania serviciile de carduri unice, oferind angajatilor acces concomitent la peste 500 de centre sportive si de relaxare, in 39 de orase din Romania.
Benefit Seven a incheiat anul 2017 cu o cifra de afaceri de aproximativ 5 milioane de euro, fiind in continua crestere. Anul trecut, pachetul majoritar de actiuni al 7card a fost preluat de compania multinationala, de origine franceza, Sodexo, care este prezenta pe piata din Romania din 1998, cu un business orientat spre oferirea de beneficii si compensatii pentru angajati.


Mai multe informatii cu privire la datele studiului puteti solicita la adresa: raluca.furtuna@benefitseven.ro, 0721 922 495.

Citeste si:
5 sugestii pentru un mediu casnic sănătos și relaxant
5 sugestii pentru un mediu...

Persoana de contact: Raluca Furtuna, Marketing Coordinator 7card


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.