Radu Mazare ar putea fi dat in urmarire generala internationala luni. A fost deja emis un mandat de arestare in lipsa, pe numele lui. Avocatul lui Mazare, care a fugit in Madagascar, unde intentioneaza sa ceara azil politic, a contestat decizia Instantei Supreme. 

Daca va fi respinsa contestatia, mandatul ar putea fi pus in aplicare chiar azi.

Mazare, aflat sub control judiciar, a fugit in Madagascar unde a cerut azil politic. Avocatii spera ca fostul primar al Constantei va fi judecat doar in baza probelor de acuzare.

Politistii din Constanta au declarat oficial ca Mazare i-a anuntat pe 30 decembrie ca a plecat in Madagascar si ca nu se mai intoarce in tara.

Fostul edil nu avea interdictie de a parasi tara, dar era obligat sa ii anunte pe politisti cu privire la data plecarii si cea a intoarcerii si sa se prezinte la sectie o data pe saptamana. Masura preventiva fiind incalcata, procurorii anticoruptie cer inlocuirea ei cu arestul preventiv in lipsa.

Intr-o scrisoare trimisa avocatilor Focsa Ioana si Barbacioru Tiberiu, Mazare a spus ca se va intoarce in tara atunci cand va exista "o justitie reala", potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.