Riscul de imbolnavire daca nu se schimba lenjeria de pat in mod regulat este foarte mare, avand in vedere ca ai dormi inconjurat de milioane de microbi microscopici, relateaza csid.ro.

Transpiratia, firimiturile si parul animalelor de companie la care se adauga praful, saliva, pielea moarta sau urmele de cosmetice sunt doar cateva dintre motivele ce ar trebui sa ne determine sa schimbam mai des cearcefurile si fetele de perna.

Potrivit specialistilor, lenjeria de pat ar trebui spalata o data pe saptamana.

Totodata, expertii avertizeaza ca pernele umplute cu pene sau cu material sintetic, vechi de 2 pana la 20 de ani pot contine intre patru si 17 specii diferite de ciuperci invizibile cu ochiul liber, scrie descopera.ro.

In plus, in timp, pilotele, cuverturile, salteaua sau pernele devin adevarate surse de bacterii, motiv pentru care isi pot face aparitia nu numai afectiuni respiratorii si eczeme, ci si disfunctii ale somnului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.