Administratia Nationala de Meteorologie a emis mai multe atentionari meteo cod portocaliu si cod galben de ninsori si viscol. 

Meteorologii au emis doua avertizari cod portocaliu de ninsori si viscol, valabile pana joi seara in 19 judete din Moldova, Transilvania si Oltenia si a prelungit codul galben de precipitatii insemnate cantitativ si intensificari ale vantului pentru 18 judete.

Astfel, pana joi, la ora 20:00, va fi in vigoare un cod portocaliu de vremea rea in Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura, unde viteza vantului la rafala va depasi 80 - 90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 - 140 km/h, viscolind ninsoarea si troienind zapada, iar vizibilitatea va scadea sub 50 de metri, scrie Agerpres.

Judetele vizate de aceasta avertizare sunt: Galati, Vaslui, Iasi, Vrancea, Bacau, Neamt, Tulcea, Buzau, Covasna, Brasov, Prahova, Arges, Sibiu, Dambovita, Valcea, Alba, Hunedoara, Gorj si Caras-Severin.

De asemenea, pana la ora 17:00, in judetele Iasi, Vaslui, Vrancea, Galati, Tulcea si in zona joasa a judetelor Neamt si Bacau vor fi intensificari ale vantului cu viteze, in general, de 75 - 85 km/h si temporar va ninge viscolit.

Cod galben de ninsori si intensificari ale vantului

Pe de alta parte, pana joi, la ora 22:00, este in vigoare un cod galben de vreme rea in judetele: Constanta, Braila, Botosani, Suceava, Neamt, Bacau, Bistrita Nasaud, Harghita, Mures, Brasov, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Arges, Valcea, Gorj si Caras-Severin. Astfel, in zona de munte va ninge insemnat cantitativ si se va depune strat consistent de zapada. In dupa-amiaza zilei de miercuri si in prima parte a noptii de miercuri spre joi, in Transilvania vor fi la inceput precipitatii mixte, apoi mai ales sub forma de ninsoare.

In a doua parte a noptii de miercuri spre joi si in cursul zilei de joi in Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei si pe arii restranse in nordul Munteniei vor predomina ninsorile. Cantitatile de apa vor depasi local 15 - 20 l/mp si izolat 30 - 35 l/mp, iar vantul se va intensifica treptat in cea mai mare parte a tarii, dar cu precadere in sud, centru, est si la munte, unde vor fi rafale de 50 - 70 km/h, iar local in Moldova, in Dobrogea si pe crestele montane inalte, 70 - 80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

In sudul, sud-estul si centrul tarii, pe arii restranse, vor mai fi depuneri de polei.

Cod galben de vant puternic in sapte judete din Muntenia

Pana la ora 10:00, in zona joasa a judetului Buzau si in mai multe localitati din judetele Ialomita, Teleorman si Calarasi se vor semnala, local, intensificari ale vantului cu viteze la rafala de 55-65 km/h.
Citeste si:
ANM: Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat....
ANM: Cod portocaliu de...

De asemenea, pana la ora 11:00, vor fi sub Cod galben de vant puternic, cu viteze la rafala de 55-65 km/h, izolat 70 km/h, judetele Mehedinti (zona joasa), Olt si Dolj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.