Admistratia Nationala de Meteorologie a emis cod galben de precipitatii sub forma de ninsoare, lapovita si ploaie, polei si intensificari ale vantului

In intervalul 16 ianuarie, ora 12.00 – 17 ianuarie, ora 20.00 "precipitatiile vor fi in extindere treptata, incepand cu regiunile vestice si vor cuprinde cea mai mare parte a tarii. La inceput vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat in lapovita si ploaie si vor favoriza producerea de polei in Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, local in Banat si pe arii restranse in rest, cu precadere in Muntenia si Moldova. Cantitatile de apa vor depasi 15…20 l/mp si izolat 30…35 l/mp, cu precadere in zonele de munte si in sud-vest.

Vantul se va intensifica, cu viteze de 50...55 km/h in regiunile vestice, dar mai ales in zona de munte, unde temporar vor predomina ninsorile", se arata in atentionare.

In intervalul 16 ianuarie, ora 17.00 - 17 ianuarie, ora 20.00, "ninsorile vor fi insemnate cantitativ si local se va depune strat consistent de zapada, in seara zilei de marti si in noaptea de marti spre miercuri in Carpatii Occidentali, in nordul Carpatilor Orientali si vestul Carpatilor Meridionali, iar in cursul zilei de miercuri mai ales in zona Carpatilor Meridionali. Vantul va prezenta intensificari cu precadere in zona inalta, unde rafalele vor depasi 70...80 km/h, viscolind ninsoarea si spulberand zapada.

In sudul Banatului, apoi si in cea mai mare parte a Olteniei si a Transilvaniei vor fi precipitatii mixte si depuneri de polei", sustin meteorologii, potrivit jurnalul.ro.

Sub cod galben vor fi judetele Olt, Dolj, Mehedinti, Gorj, Valcea, Caras-Severin, Hunedioara, Alba, Sibiu, Brasov, Harghita, Mures, Cluj, Bistrita-Nasaud, Salaj si Maramures si zone din judetele Arges, Dambovita, Prahova, Timis, Arad, Bihor si Satu Mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.