Ambasadorul Ungariei la Bucuresti a fost convocat la MAE dupa ce emblema Ambasadei Romaniei la Budapesta a fost acoperita cu drapelul secuiesc de catre membri ai "Miscarii celor 64 de comitate".

"Ministerul Afacerilor Externe isi manifesta preocuparea fata de atitudinea provocatoare a Miscarii 'Celor 64 de comitate' si condamna producerea unor astfel de incidente care au ca scop defaimarea simbolurilor nationale.

MAE considera ca savarsirea unor asemenea acte de catre anumite persoane sau organizatii, inclusiv cu programe revizioniste, este complet inacceptabila si contravine spiritului si prevederilor Conventiei de la Viena privind relatiile diplomatice.

MAE lanseaza un apel catre autoritatile ungare de a asigura inviolabilitatea si integritatea localurilor misiunii Romaniei si a personalului sau si, in acest scop, va avea o discutie cu ambasadorul Ungariei la Bucuresti.

Reamintim ca autoritatile romane au exprimat constant, in dialogul cu Budapesta, dorinta de cooperare, lucrand pentru valorificarea, la potentialul sau superior, a parteneriatului strategic dintre cele doua state si construind pe baza fundamentului juridic reprezentat de Tratatul politic de baza.

In dialogul bilateral politico-diplomatic, partea romana transmite asteptarile sale ferme ca Ungaria sa isi asume promovarea unei relatii bilaterale in parametrii unui parteneriat strategic autentic, in consonanta cu reperele anterior mentionate", se arata intr-un comunicat MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.