Presedintele PNL, Ludovic Orban, se prezinta luni la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde va fi audiat in dosarul in care este judecat pentru folosirea influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite. 

In prima instanta, pe 31 ianuarie, Orban a fost achitat.

Orban l-ar fi contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, cerandu-i ajutor financiar in campania electorala pentru alegerile locale din vara anului trecut, informeaza DNA.

Potrivit procurorilor, acesta s-ar fi intalnit cu Urdareanu la locuinta celui din urma si i-a comunicat ca are nevoie de 50.000 de euro pentru campania electorala.

"Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri ca el pretinde putin, ca nu mai e cum era pe vremuri. (...) Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri sa se gandeasca daca poate sa dea banii: 'te gandesti daca poti sau imi dai un sut in fund'. Ludovic Orban i-a spus ca nu vrea nimic de la partid", se arata in rechizitoriul DNA, potrivit Hotnews.ro.

Cei doi s-au intalnit din nou pe 20 martie 2016, ocazie cu care Orban i-a pretins lui Urdareanu suma de 50.000 de euro, aratand ca are un buget limitat pentru campanie si ca isi doreste "sa aiba canale deschise" pe anumite posturi TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.