Cristina Manea, tanara de 23 de ani din Pitesti, diagnosticata imediat dupa ce a nascut cu sarcom alveolar de parti moi, o forma rara de cancer, cu metastaze, s-a stins din viata miercuri, intr-o clinica din Turcia.

In vara anului trecut, Cristina Manea a nascut, prin cezariana, o fetita perfect sanatoasa. La scurt timp dupa ce si-a revenit din anestezie, tanara a inceput sa aiba dureri mari de cap, iar medicii i-au facut mai multe investigatii in urma carora au aflat diagnosticul dur, relateaza Adevarul.ro.

"Nu a avut niciodata nicio problema medicala, niciun simptom... Incepand cu luna a patra de sarcina, a inceput sa tuseasca usor. Dupa aceea, tusea s-a accentuat. Totul a fost pus pe seama unei sarcini mai grele, toxice. A nascut pe 25 iulie 2017, la ora 8:10. La 10-12 ore dupa nastere, a acuzat dureri mari de cap. I-au facut la Spitalul Judetean din Pitesti un tomograf general si atunci s-a declansat calvarul, fiind suspecta de cancer cu metastaze la plamani si cap”, a povestit atunci Adrian Manea, sotul tinerei.

Cateva zile mai tarziu, diagnosticul a fost confirmat si de specialistii de la Institutul Oncologic Fundeni, care i-au recomandat un tratament cu radioterapie. Pentru a trata forma rara de sarcom, familia s-a mobilizat si a reusit sa stranga in doua saptamani, printr-o mobilizare exceptionala, cei 70.000 de euro pentru un tratament in Turcia, care ii dadea Cristinei 50% sanse de supravietuire.

Tanara a fost internata la clinica din Turcia si, cu toate ca initial a parut ca raspunde la tratament, ea s-a stins din viata miercuri. Fratele Cristinei a anuntat, intr-un mesaj pe Facebook, ca sora lui va fi inmormantata sambata.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.