O tanara din Roman aflata in a 21-a saptamana de sarcina a murit la spitalul de Boli Infectioase din Iasi, medicii sustinand ca femeia a ajuns tarziu la aceasta unitate medicala, dupa ce a fost internata in alte trei spitale.

Tanara de 27 de ani a ajuns luni la spitalul din Roman, dupa ce a acuzat dureri de cap, iar in cursul zilei de marti a fost directionata de medici catre Maternitatea Elena Doamna din Iasi.

De aici, ea a fost trimisa la Spitalul de Neurochirurgie, insa medicii de aici au decis transferul catre spitalul de Boli Infectioase din Iasi, fiind diagnosticata cu meningoencefalita.

Femeia a intrat in stop cardio-respirator, iar medicii spitalului de Boli Infectioase nu i-au mai putut salva viata.

A ajuns aseara (marti seara – n.r.) la Maternitatea Elena Doamna, dar pentru ca avea probleme neurologice au trimis-o la spitalul de Neurochirurgie. Femeia era constienta, dar fatul nu avea nici o perspectiva. S-a facut un computer tomograf, probabil ca n-au descoperit nimic si au trimis-o la noi. Cand a ajuns in triajul spitalului de Boli Infectioase, tanara a intrat in stop cardiorespirator. O ora a durat resuscitarea, nu s-a mai putut face nimic”, a declarat, miercuri, pentru News.ro directorul medical al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, medicul Mihnea Hurmuzache.

El a adaugat ca daca femeia ar fi ajuns la Spitalul de Boli Infectioase macar cu 12 ore mai devreme, poate ca ar fi existat o sansa pentru a o salva.

Cauza exacta a decesului va fi stabilita in urma necropsiei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.