"Daca nu ai reguli, nimeni nu te mai poate acuza de nimic", este de parere fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu facand referire la transplanturile din Romania si cum au fost taraganate procedurile.

Fostul ministru al Sanatatii vorbeste despre cateva "fente" care au fost aplicate de "mai-marii transplantului", printre care se numara si medicul Mihai Lucan.

In conceptia sa, prima fenta ar fi infiintarea Agentiei Nationale de Transplant care insa nu a primit atributii, informeaza stirileprotv.ro.

"La 5 ani de la infiintare (2009), se infiinteaza Registrul National de Transplant si se emite un Ordin de Ministru care stabileste ca obligatie legala a Consiliului Stiintific al ANT elaborarea regulamentului de alocare a grefoanelor de organe, tesuturi şi celule"

La 7 ani de la infiintare (2011), Corpul de Control constata ca Registrul nu functioneaza; cat despre regulamentul de alocare a organelor care trebuia sa fie facut de Consiliul Stiintific... nici atat. Se stabilesc noi termene, responsabili, etc.

Cine era membru in Comisia de Control? Domnul #Bodog.
Cine era presedintele Consiliului Stiintific al ANT? Domnul #Lucan.
Cine era directorul general al ANT? Domnul Luscalov, mana dreapta a domnului Lucan", se arata in poastarea pe Facebook.

"In 2016, incepem controlul in transplant... de la periferia care devenise centru: ICUTR Cluj, feuda domnului Lucan.

Amenintarile nu tin. Telefoanele nu ajung unde trebuie

Domnul Lucan vine la Bucuresti si impreuna cu membri Consiliului Stiintific si vesnicii sefi ai transplantului... organizeaza cu sprijin de la partid si de la cativa jurnalisti de butonuera o campanie media intru defaimarea mea si a sefului corpului de control de la MS.
... «S-a oprit transplantul!»
... «Vrea sa duca pacientii la Viena!»
... «Ministrul Vlad Voiculescu vrea sa dezmembreze mortii romani si sa le trimita toate organele in strainatate»

In 2017, la ore dupa preluarea mandatului, domnul #Bodog il demite pe seful Corpului de Control, cel care coordonase personal intreaga ancheta din transplant la solicitarea mea", mai arata fostul ministru al Sanatatii.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

"Sute sau mii de romani au murit pe lista de asteptare, sperand probabil intr-o minune. Sute sau mii de romani au trait doar pentru ca s-au imprumutat, si-au vandut casa, masina, vaca. Domnul #Lucan face drumuri ceva mai dese la politie si parchet, in continuare insa sunt sigur ca se considera nevinovat si nedreptatit.

Regulament pentru alocarea oganelor inca nu exista, desi eu am cerut-o in calitate de ministru din nou in scris iar controalele din 2016 au aratat cat se poate de clar ca drepturile pacientilor sunt calcate in picioare, ca banul sau faima sunt de prea multe ori monede de schimb pentru viata si ca oamenii acestia au furat de la oameni si de la stat, fara limita.

Domnul #Bodog este ca o floricica. Nu a vazut, nu a auzit. Nu a fost in comisia de control care a sesizat ilegalitatile de mai sus, nu a fost directorul directiei responsabile din MS pentru ani de zile, nici sef de cabinet de ministru, nici secretar de stat, nici secretar al Comisiei de Sanatate din Parlament, nici ministru de mai bine de 1 an", sustine Vlad Voiculescu.

Reactia fostului premier Dacian Ciolos

"As mai adauga o concluzie la cea a lui Vlad Voiculescu de mai jos:
Daca oamenii cinstiti care vor sa traiasca fara stresul ca cineva ii inseala, ii fura pe fata sau ii manipuleaza nu se vor implica prin prezenta si competenta lor acolo unde se fac regulile - de la consiliile locale pana la parlament sau la guvern - cei pentru care lupta impotriva coruptiei inseamna “stat paralel” vor stabili regulile pentru toti facand din “smecherie” lege pe bune.

Cel putin in Platforma Romania 100 vom lucra in perioada urmatoare nu doar pentru a arata ce nu merge dar si pentru a propune si sustine proiecte despre cum pot fi facute unele lucruri mai bine. Inclusiv in Sanatate", a scris Dacian Ciolos.
Citeste si:
Cioloș și Mituța consideră că Planul Strategic Național pentru...
Cioloș și Mituța consideră că...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.