Europarlamentarul PSD Catalin Ivan sustine ca, in sedinta de luni, membrii Comitetului Executiv National ar trebui sa-i ceara demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului si sa solicite organizarea de urgenta a unui congres extraordinar.

Catalin Ivan apreciaza, intr-o postare pe Facebook, ca reuniunea Comitetului Executiv National (CExN) al PSD, programata luni, este un moment bun de bilant pentru primul an de guvernare si ca ar fi necesara o evaluare a liderului partidului, Liviu Dragnea.

"Comitetul Executiv National de maine, daca ar fi reprezentativ si ar asculta nemultumirile si ingrijorarile membrilor de partid, despre asta ar trebui sa discute. Un CEX statutar si responsabil ar fi trebuit sa-i ceara demisia lui Liviu Dragnea si sa organizeze de urgenta congres extraordinar. Nu se va intampla insa. Totusi, chiar si asa, 2018 va fi anul in care ne vom desparti de Liviu Dragnea", a scris Ivan pe Facebook.

El este de parere ca sedinta CEX de luni reprezinta "un moment foarte bun de bilant pentru primul an de guvernare" si, de asemenea, "o evaluare a lui Liviu Dragnea".

"Daca sa fii in opozitie este relativ usor, guvernarea ofera liderilor politici sansa sa-si dovedeasca realele calitati sau, din contra, incompetenta. In CEx-ul de maine cred ca ar trebui sa se vorbeasca despre o evaluare a lui Liviu Dragnea, cel care si-a asumat aceasta guvernare, care a fost sustinut neconditionat de partid pentru a pune in aplicare ceea ce romanii au votat in decembrie 2016", spune Catalin Ivan.



Europarlamentarul afirma ca anul 2017 a insemnat izolarea totala a Romaniei in plan extern si includerea tarii "pe lista neagra a tarilor cu democratii fragile, cu derapaje grave de la principiile statului de drept".

"2017 a insemnat izolarea totala a Romaniei in plan extern, includerea acesteia pe lista neagra a tarilor cu democratii fragile, cu derapaje grave de la principiile statului de drept, cu investitii straine in scadere, cu o accentuare a fenomenului de depopulare, tot mai multi romani parasind tara, cu blocaje in aproape toate segmentele economiei, cu investitii publice aproape inexistente, cu categorii sociale tot mai nemultumite, cu o administratie locala lasata fara resurse proprii si, practic, in imposibilitatea de a mai sustine proiecte locale de dezvoltare, fara fonduri europene atrase, s.a.m.d.", adauga Catalin Ivan.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Ivan sustine, de asemenea, ca anul 2017 a fost si anul "in care Dragnea a incercat sa puna mana pe puterea absoluta in Romania".

"Daca din programul de guvernare s-a ales praful, nimeni nu mai stie astazi exact ce si cat s-a realizat, agenda personala a lui Liviu Dragnea a fost urmarita cu foarte mare grija si determinare. Anul 2017 a fost anul in care Dragnea a incercat sa puna mana pe puterea absoluta in Romania, sa scape de dosarele penale, sa-si puna agoniseala din fapte evidente de coruptie la adapost, sa scape de orice urma de opozitie din partid si, practic, sa-si asigure libertatea, indiferent de costuri", mai spune Catalin Ivan.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.