Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat vineri ca a luat o decizie in privinta procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, in baza controlului efectuat de Inspectia Judiciara si ca urmeaza sa formalizeze hotararea in limitele competentelor sale legale.

"Este o decizie pe care am luat-o. Este o decizie pe care urmeaza sa o formalizez in limitele competentelor mele legale", a declarat Toader, intrebat cu privire la o posibila revocare din functie a Laurei Codruta Kovesi.

Toader a subliniat insa ca nu ministrul Justitiei face revocarea din functie.

"Nu ministrul Justitiei revoca, el cel mult propune, de revocat a fost presedintele, il intrebati pe dansul", a aratat Toader.

Intrebat daca anul acesta va fi liniste in ceea ce priveste justitia, el a raspuns: "Linistea ne-o facem noi. Viata are dinamica ei - si viata sociala, si viata dumneavoastra, si a mea personala, si a fiecaruia dintre noi. Viata juridica are, la randul ei, o alta dinamica, trebuie sa credem cu totii, sa speram ca mergem pe calea cea buna".

Dupa controlul efectuat anul trecut de Inspectia Judiciara la DNA, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat ca el este cel care va formula concluzia raportului intocmit dupa verificari, adaugand ca, in conditiile in care opiniile membrilor comisiei de control au fost impartite, lui ii revine rolul de "a inclina balanta" catre o concluzie finala.

Sursa: Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.