SUA anunta investitii in bazele din estul si centrul Europei, inclusiv in cea de la Campia Turzii. Statele Unite vorbesc despre peste 200 de milioane de dolari pentru renovare si modernizare. 

Potrivit bugetului Pentagonului pentru anul 2018, SUA vor investi cele peste 200 de milioane de dolari pentru a renova si moderniza aceste baze, ce vor fi utilizate pentru transportul de intariri sau stocarea de materiale. Investitia este menita sa "descurajeze" agresiunea Rusiei.

Aceleasi fonduri vor face posibila investitia in renovarea unor aeroporturi militare, printre care se numara si baza aeriana 71 Campia Turzii, potrivit Stirileprotv.ro.

O treime din suma va fi alocata unui depozit logistic aflat in apropiere de Luxemburg, folosit pentru a gazdui cea de-a 86-a Escadra de mentenanta a fortelor aeriene SUA si pentru proiectia fortelor.

SUA s-au hotarat sa reactiveze mai multe depozite abandonate dupa Razboiul Rece, dupa ce peninsula Crimeea a fost anexata de catre Moscova si ca urmare a tensiunilor cu Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.