Emanuel Ungureanu, denuntatorul lui Mihai Lucan, a fost audiat la DIICOT, miercuri, timp de aproape 4 ore.

"Procurorilor le-am adus informatii suplimentare, legate si de suspiciunile de mita. Profesorul Lucan lua mita si din aerul din institut: de la lifturi, automatul de cafea. Contractele de sponsorizare erau mita mascata. Spaga intervenea cand tu veneai de dimineata pana a doua zi la 15, cu minimul de analgezic, pentru ca domnul doctor sa puna prima intrebare: Unde lucrezi? De acolo incepea negocierea. Apoi iti sugera serviciul privat. O doamna ii spunea ca n-are de niciunele si el ii spunea Vaca ai? Da? Vinde-o. Vorbim de un cinism fara masura. Daca nu aveau vaca de vandut, se duceau la alta clinica si faceau acelasi lucru. Se negocia ca la piata", a spus Ungureanu, potrivit libertatea.ro.

Deputatul USR a sustinut si ca medicul Mihai Lucan a fost ajutat de Emil Boj, primarul din Cluj-Napoca.

Ungureanu a spus ca si ministrul Sanatatii, Florian Bodog, are legaturi cu medicul urolog.

Ii indemni pe oamenii care au dat bani, au fost santajati emotional, sa vina sa depuna marturie in fata procurorilor, sa vina la Parchet. Acest fenomen al Lucanilor nu este numai la Cluj”, a mai spus Ungureanu.

Procurorii DIICOT (Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism) au inceput sambata, 30 decembrie, urmarirea penala in rem pentru tentativa la infractiunea de omor asupra medicului Mihai Lucan.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.