Secretarul de stat Raed Arafat sustine ca in mai multe orase au aparut panouri publicitare cu mesaje impotriva vaccinarii, care reprezinta "un atentat la sanatatea publica", scrie digi24.ro.

"Acest panou publicitar a aparut la Brasov acum doua zile. Panouri similare au aparut la Iasi si Cluj. Inteleg ca este o campanie de 'informare' sau mai bine zis DEZINFORMARE asupra faptului ca vaccinurile "nu sunt sigure".

Oare lipsa vaccinarii este mai sigura? Celor care incearca prin orice metoda sa transmita omului de rand ca vaccinurile nu sunt sigure ii spun ca lipsa vaccinarii poate ucide chiar, sau cel putin sa lase copilul cu invaliditate pe viata.

Uitati-va la ce s-a intamplat cu copiii afectati de rujeola. Lipsa vaccinarii a fost unul din cauzele principale a formei grave a bolii la copiii nevaccinati si a decesului unora dintre ei.

O astfel de campanie are nevoie de finantare iar conceptia este una diabolica... se vrea sa spuna ca oamenii au dreptul la informare si la libera alegere, un aspect cu care sunt total deacord, se vrea sa ne convinga ca afisul transmite un mesaj echilibrat prin care se cere populatiei sa citeasca prospectul si sa intre pe un site de informare...sau mai bine zis, cel putin din punctul meu de vedere ca medic, de dezinformare. Insa primul mesaj care ramane in mentalul celui care citeste este cel din primul punct si care afirma ca 'Vaccinurile NU sunt sigure', o afirmatie care nu are nici un fundament stiintific si care alcatuieste mesajul principal al campaniei.

Un mesaj direct, fals si periculos ce vine sa submineze toate eforturile din ultimele luni prin care se incearca cresterea numarului copiilor vaccinati in Romania si sa previna tragediile precum cele cauzate de rujeola din ultima perioada si care a avut efectele cele mai grave asupra copiilor nevaccinati!

Aici nu mai vorbim de dreptul la libera exprimare ce trebuie sa fie garantat tuturor ci de o campanie de dezinformare care contrazice toate probele stiintifice si toate doveziile cumulate pe parcursul a zecilor de ani aratand ca vaccinarea a dus la scaderea mortalitatii si invaliditatii la nivelul intregului mapamond.

Mai vrea cineva sa vada copii mutilati in urma poliomielitei? sau mai vrea cineva o boala precum variola sa reapara? iata ce gasiti in urma unei cautari simple despre variola pe internet... cititi cum a fost eradicata variola... prin VACCINARE!

Cei care concep astfel de campanii, foarte bine gandite de altfel, trebuie sa fie responsabilizati din punctul meu de vedere, cel putin aducandu-i la o dezbatere adevarata in fata publicului avand prezenti expertii adevarati in domeniul bolilor infectioase si al epidemiologiei ca sa-i explice cum stau lucrurile si cu ce se joaca in final.. cu viata copiilor si cu siguranta populatiei!", a scris Raed Arafat pe Facebook.

Citeste si:
Explozii uriașe la o stația GPL din Crevedia. O persoană a decedat
Explozii uriașe la o stația...

Citeste mai mult in postarea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.