Potrivit raportului medicilor legisti, directorul Bibliotecii Centrale Universitare Iasi, Bogdan Petru Maleon si sotia sa, Anda Elena Maleon, au consumat alcool inainte de a se sinucide, informeaza Carmina Pascal, prim procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi.

In urma necropsiei, s-a stabilit ca cei doi aveau alcoolemie in sange: femeia avea 2.4, in timp ce barbatul avea 1.7 alcool in sange.

Cei doi soti ar fi murit la distanta de cel mult trei ore. "Modalitatile de sinucidere sunt identice, iar la necropsie nu au rezultat nici un fel de urme de violenta sau traumatisme Ea a murit prima, fiind in acelasi loc gasite cadavrele, firesc a gasit-o pe ea. Au lasat bilet de adio? Nu, nu", sustine Carmina Pascal, citata de digi24.ro.

Cei doi soti urmeaza sa fie inmormantati joi, sicriele cu trupurile lor fiind depuse la cimitirul Petru si Pavel din Iasi.

Directorul BCU Iasi si sotia lui s-au sinucis in ziua de Craciun

In ziua de Craciun, in jurul orei 16,00, directorul Bibliotecii Centrale Universitare din Iasi, Bogdan Petru Maleon, in varsta de 41 de ani, a fost gasit spanzurat de o grinda din casa, iar sotia sa, Anda Elena, de 38 de ani, a fost gasita zacand fara suflare pe podeaua aceleiasi incaperi.

Potrivit procurorilor, cei doi soti s-au sinucis in prima zi de Craciun, la o diferenta de doua - trei ore, decesul intervenind cu aproximativ 8 - 10 ore inainte de ora la care au fost gasite cadavrele. Astfel, in mai putin de 24 de ore au fost contrazise primele ipoteze conform carora a fost o crima urmata de sinucidere.

Bogdan Petru Maleon si sotia sa au fost gasiti in locuinta lor de pe strada Alistar, de o ruda care era ingrijorata ca nu au ajuns la masa de Craciun si nici nu raspundeau la telefon.

Echipajul SMURD sosit la fata locului, in urma sesizarii facute prin serviciul 112, nu a mai putut face nimic pentru salvarea celor doi soti.

Bogdan Petru Maleon era profesor universitar la Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii ''Alexandru Ioan Cuza''. Potrivit CV-ului sau, a beneficiat de numeroase granturi de cercetare, a luat parte la conferinte internationale si nationale, publicand zeci de articole si volume de specialitate. In perioada 2010 - 2015 a fost directorul Muzeului Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, iar intre 2012 si 2016 a fost reprezentat al Facultatii de Istorie in Senatul Universitatii.

Citeste si:
Adriana Trandafir, pe punctul de a se sinucide. Ce a adus-o în...
Adriana Trandafir, pe punctul...

Anda Elena Maleon a absolvit Facultatea de Istorie si masterul de Managementul Afacerilor Mici si Mijlocii din cadrul FEEA, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi. Ea a activat in domeniul auto si financiar, dupa care a devenit antreprenor si a participat la scrierea si implementarea de proiecte cu finantare nerambursabila. Una dintre firmele detinute ofera consultanta pentru scrierea si implementarea de proiecte cu finantare nerambursabila, cealalta fiind o editura. Totodata, era presedinte al unui ONG, Asociatia Concept, ce sustine dezvoltarea culturala si sociala a Regiunii de Nord Est.

Cei doi soti nu aveau copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.