Senatorul PNL Alina Gorghiu a anuntat joi ca pentru proiectele de modificare a celor trei Legi ale Justitiei, adoptate in aceasta saptamana de Senat in calitate de Camera decizionala, urmeaza controlul de constitutionalitate.

"Urmeaza control de constitutionalitate pe cele trei Legi ale Justitiei si cred ca e mai de interes ce urmeaza pentru ca, daca acest control de constitutionalitate va da dreptate Opozitiei si celor care au tras semnalele de alarma pana acum, cred ca ar trebui sa avem intelepciunea sa ne asezam si sa dezbatem cum trebuie aceste legi. (...) Va trebui sa discutam pana cadem de acord pe niste texte care se ridica la niste standarde europene. Si cred ca cea mai mare provocare, sper sa nu vina la sfarsit de an intre Craciun si Anul Nou, ci la inceputul anului viitor, va fi transpunerea Directivei legate de prezumtia de nevinovatie. Suntem cu totii de acord ca o directiva trebuie transpusa, dar obligatia sa o transpunem in limitele in care ea este redactata si nu cu 80% dintre amendamente peste aceste limite", a declarat joi, in plenul Senatului, Alina Gorghiu, dupa adoptarea propunerii legislative pentru modificarea Legii 317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii.

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a informat, miercuri, ca Uniunea va ataca la Curtea Constitutionala a Romaniei toate Legile Justitiei modificate, sustinand ca exista motive foarte serioase de anticonstitutionalitate.

Senatul a mai adoptat, in sedintele plenului de marti si miercuri, propunerea legislativa de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciara si propunerea legislativa de modificare a statutului magistratilor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.