Aproximativ 100 de studenti ai Facultatii de Drept din Bucuresti protesteaza miercuri, la ora 13.00 fata de modificarile legislatiei penale. Protestul este unul tacut, tinerii stand pe treptele institutiei de invatamant cu Constitutia in maini.

Asociatia Studentilor in Drept i-a chemat pe studentii Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti miercuri, la ora 13:00, in fata facultatii, la o "manifestare muta", de condamnare a initiativelor de modificare a legislatiei penale, afirmand ca acestea aduc atingere statului de drept si suprematiei Constitutiei Romaniei.

"Cu totii cunoastem initiativele aflate in Parlament pentru modificarea legilor justitiei si a Codurilor Penale. De altfel, credem ca efectele negative irecuperabile pe care mare parte din aceste schimbari le-ar produce sunt de netagaduit. Diferite voci din spatiul public asteapta reactia studentilor de la Drept, care ar fi loviti in mod direct de aceste masuri mai mult decat alte categorii sociale", spun reprezentantii Asociatiei Studentilor in Drept.

Astfel, dupa modelul si in sustinerea actiunilor judecatorilor, procurorilor si ale auditorilor de justitie, studentii de la Drept sunt chemati miercuri de la ora 13:00 in fata facultatii, la un "manifest mut", pentru a demontra ca nu sunt ignoranti la schimbarile propuse si nu le sustin. ‍‍‍‍‍‍

"Intr-un asemenea moment critic credem ca trebuie sa aratam ca studentii, cei care de-a lungul timpului au fost primii care au criticat asemenea masuri, sunt in continuare o voce relevanta in societate", spun studentii la Drept.

Ei afirma ca propunerile de modificare a legilor justitiei aduc atingere statului de drept si suprematiei Constitutiei Romaniei.

"Suntem cu totii vulnerabili in fata nedreptatii ce se va instaura si legaliza in societatea romaneasca. Credem ca asociatia noastra studenteasca, prin misiunea ei de educare si cultivare a spiritului civic si juridic, trebuie sa traga un semnal de alarma si sa sanctioneze astfel de acte antisociale, injuste si supuse arbitrariului", adauga Asociatia Studentilor in Drept. ‍‍

Luni, magistratii de la mai multe instante din tara si din Capitala au protestat fata de modificarea legilor Justitiei si fata de preconizatele modificari ale Codului penal si ale Codului de procedura penala.

Citeste si:
Ședinţă solemnă cu ocazia aniversării a 30 de ani de la adoptarea...
Ședinţă solemnă cu ocazia...

Marti, magistratii de la mai multe instante au anuntat ca vor protesta zilnic fata de modificarea legilor Justitiei si a codurilor penale, printre acesstia numarandu-se cei de la Judecatoriile Sibiu, Deva sau Ramnicu Valcea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.