Vicepresedintele CSM, procurorul Cristian Ban, a afirmat marti ca modificarile ce ar putea fi aduse Codurilor penale sunt de natura sa "paralizeze" efectiv activitatea de urmarire penala, precizand ca nu doar "coruptii" vor fi liberi, ci si criminalii, pedofilii si violatorii, informeaza Agerpres.

"Pe legile justitiei s-au facut discutii, dar eu as trage un semnal de alarma pe proiectul de modificare a celor doua Coduri - penal si de procedura penala. Sunt amendamente, ca nu putem discuta decat pe amendamente, care, Doamne Dumnezeule, sper sa nu intre niciodata in vigoare, vor paraliza efectiv, si o spun cu cea mai mare responsabilitate, activitatea de urmarire penala si de judecata, dar in mai mica masura", a declarat Cristian Ban, in contextul discutiilor din plenul CSM privind adoptarea unui mesaj public si unitar referitor la propunerile de modificare a legilor Justitiei si la continutul si efectele amendamentelor initiate la Codurile penale.

"Vor fi nu numai corupti liberi, vor fi si criminali, vor fi pedofili, vor fi violatori, care vor umbla liber pentru ca organele de ancheta sunt legate de maini si de picioare. Este ca si cand ai lega pe cineva de maini si de picioare si l-ai arunca in apa sa inoate, exact asa vor fi supuse organele de ancheta si (...) instantele", a adaugat vicepresedintele CSM.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.