Conducerea Judecatoriei Sibiu a transmis luni un comunicat de presa prin care anunta patru zile de greva impotriva modificarilor legilor Justitiei.

Decizia a fost luata in Adunarea Generala a judecatorilor din cadrul Judecatoriei Sibiu, din data de astazi.

In contextul modificarilor preconizate ale Legilor justitiei, cu ignorarea avizului negativ din partea CSM, a vointei exprimate de peste 4000 de magistrati si a recomandarilor Comisiei Europene si raportat la initiativa de modificare a legislatiei penale, care prefigureaza o justitie penala ineficienta, pentru apararea statului de drept si a independentei justitiei, s-a exprimat ingrijorarea cu privire la efectele negative ale noilor prevederi asupra statutului si intereselor profesionale ale judecatorilor si procurorilor romani si s-a hotarat cu majoritate, manifestarea publica a dezacordului fata de acestea, prin suspendarea activitatii de judecata in perioada 19.12.2017-22.12.2017, in intervalul orar 11.30 – 12.30”, au transmis purtatorul de cuvant al Judecatoriei, Ana-Maria Langtaler.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.