Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a facut o vizita in Malaysia pentru a semna Memorandumul de Intelegere dintre Guvernul Romaniei si cel al Malaysiei privind activitati de cooperare juridica si s-a intalnit si cu romanul Ionut Alexandru Gologan, in varsta de 25 de ani, care a fost condamnat definitiv la pedeapsa cu moartea, pentru trafic de droguri. 

Tudorel Toader a semnat un Memorandum de Intelegere cu procurorul general al Malaysiei, Tan Sri Dato' Haji Mohamed Apandi bin Ali. In timpul intalnirii, cei doi au accentuat necesitatea cooperarii dintre cele doua tari, in plan juridic, in contextul cadrului juridic bilateral in materie.

Memorandumul prevede mai multe tipuri de forme de cooperare, printre care se numara su schimbul de legislatie, experienta si bune practici pe teme de interes comun, vizite reciproce ale reprezentantilor unor institutii din sistemul judiciar, promovarea de programe si proiecte de colaborare.

Semnarea acestui memorandum va impulsiona negocierea tratatelor ce reglementeaza cooperarea juridica in materie penala, respectiv asistenta judiciara si extratradare, informeaza un comunicat la Ministerului Justitiei, potrivit News.ro.

In Romania a fost agreata o intrevedere a expertilor, care va fi urmata de vizita Procurorului General al Malaysiei, in mai 2018.

In timpul vizitei sale, Toader a facut o vizita si la inchisoarea Bentong, unde s-a intalnit cu conducerea. Totodata, delegatia romana a purtat discutii si cu cetateanul roman condamnat la pedeapsa cu moartea, Ionut Alexandru Gologan, in varsta de 25 de ani, care a fost arestat in 2012, pentru trafic de droguri.

Delegatia Romaniei si-a exprimat sustinerea pentru realizarea intereselor legitime, fara a incalca legislatia celor doua state, in cadrul juridic initiat prin semnarea Memorandumului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.