Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a luat toate masurile ce ii revin conform Protocolului incheiat intre Casa Regala si Guvernul Romaniei pentru organizarea funeraliilor Regelui Mihai, informeaza curierulnational.ro.

"Funeraliile Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei reprezinta un moment de o solemnitate deosebita la care se preconizeaza participarea unui public numeros.

Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Politiei Romane va asigura ordinea si siguranta publica pe tot parcursul evenimentului si fluidizarea circulatiei rutiere. Politia rutiera va actiona in trafic pentru redirectionarea conducatorilor auto pe alte artere decat pe cele unde se vor desfasura ceremoniile funerare.

De asemenea, Jandarmeria Romana desfasoara misiuni importante. Pe langa cele care fac parte din ceremonial, jandarmii vor asigura protectia insemnelor Casei Majestatii Sale, pe timpul transportului si expunerii acestora.

Nu in ultimul rand, la solicitare si pe baza detaliilor convenite cu Casa Regala, echipajele SMURD vor acorda asistenta medicala de urgenta in caz de necesitate.

Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat pentru buna desfasurare a funeraliilor Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei aproximativ 1400 de politisti, peste 800 jandarmi, aproximativ 200 de pompieri si 20 de politisti de frontiera", se arata intr-un comunicat MAI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.