In Piata Victoriei din Capitala si in multe alte orase din tara are loc duminica seara un nou protest fata de incercarile actualei puteri PSD-ALDE de a modifica legile Justitiei.

UPDATE 22:00 - Peste 16.000 de oameni au protestat in Bucuresti si in marile orase. In Capitala, au fost si 10.000 de manifestanti, dar dupa ora 21.00, numarul lor a inceput sa scada. La Sibiu s-au adunat 2.500 de protestatari, la Cluj-Napoca - 2.000, la Timisoara - peste 1.000. Manifestatii de sustinere a independentei justitiei au fost si-in alte orase: la Brasov, Bacau, Iasi, Galati, Constanta sau Craiova, scrie Digi24.


UPDATE 20:00 -
15.000 de oameni protestează în fața Guvernului și în țară, iar numărul lor continuă să crească. Dintre aceștia, 10.000 sunt în Piața Victoriei.

UPDATE 19:50 -
Aproximativ 1.500 de persoane protesteaza la Sibiu fata de modificarea legilor justitiei si scandeaza lozinci impotriva Guvernului si a liderilor coalitiei de guvernare, potrivit News.ro.

UPDATE 19:25 - Printre cei 6.000 protestatari este și președintele liberal, Ludovic Orban. „Noi vom face tot ceea ce considerăm ca e bine pentru România. Ne vom bate cu PSD pe toate fronturile și vom asig libertățile cetățenilor și independența justiției”, a declarat Orban.




UPDATE 19:10 -
Sunt 5.000 de oameni in Piata Victoriei, acum. Traficul este oprit pe Bulevardul Aviatorilor.

Sunt proteste și în țară la Cluj-Napoca (1.000 de persoane), Bacău (150 de persoane), Brașov (250 de oameni), Galați (aproape 110 de protestatari), Iași (150 de manifestanți).

UPDATE 18:45 - Sunt peste 2.000 de oameni acum si fortele de ordine abia reusesc sa tina multimea departe de carosabil pentru a nu perturba traficul.

UPDATE 18:25 - In Piata Victoriei sunt circa 500 de oameni, iar numarul lor creste constant. Se striga "Hotii, hotii!" si "Demisia!". Multe dintre masinile care trec prin Piata claxoneaza in semn de sustinere.

Primii ajuns la protest sunt chiar liderii partidelor de opozitie, care au anuntat cu putin timp in urma, intr-o conferinta de presa comuna cu reprezentantii organizatiilor civice, ca vor iesi cu totii in strada.

Manifestatii antiguvernamentale sunt programate si in mai multe orase din tara, dar si in diaspora, la Londra, Milano si Paris, scrie Hotnews.

Citeste si:
Profesorii protestează în Piața Victoriei. Principalele...
Profesorii protestează în...


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.