In plin sezon rece, specialistii Doclandia.ro, prima solutie online care ofera informatii medicale de la distanta persoanelor care cauta o opinie avizata, discuta despre cele mai uzuale afectiuni de sezon si ofera romanilor sfaturi despre preventia acestora.

Conform medicilor, in aceasta perioada, romanii se confrunta adesea cu intercurente respiratorii, cu atingerea organelor in sfera ORL sau pneumologica. Cele mai intalnite afectiuni sunt virozele date de virusurile respiratorii, sindroamele gripale cauzate de diverse tulpini de virusuri gripale si, in cazuri limitate, infectii bacteriene localizate in faringe sau arborele bronsic. Principalele cauze sunt frecventa crescuta a virusurilor, contactul cu persoanele infectate si temperatura scazuta care poate favoriza cantonarea agentilor patogeni si dezvoltarea infectiilor.

“De la finalul lunii octombrie si pana in prezent, o treime dintre intrebarile adresate medicilor de pe Doclandia.ro au fost despre viroze respiratorii si afectiuni in sfera ORL. Problemele de sezon sunt frecvente, fie ca vorbim de rinite, faringite sau bronsite simple, toate beneficiind de expertiza profesionala, cu rezultate foarte bune”, a declarat Dr. Vasi Radulescu, Chief Medical Officer Doclandia.

Potrivit acestuia, cele mai multe cazuri de viroza pot fi gestionate prin intermediul platformei, desi, in realitate, unii pacienti aleg sa se prezinte la camera de garda inca de la aparitia tusei si a febrei. De aceea, evidentiaza faptul ca medicii, pe baza simptomelor descrise, pot realiza cand este cazul unei prezente fizice in cabinet sau la o camera de garda.

De asemenea, specialistii semnaleaza importanta masurilor de preventie, in special in aceasta perioada cand temperaturile sunt in continua scadere. Acestia recomanda hidratarea orala buna, protejarea de frig si de schimbarile bruste de temperatura, evitarea colectivitatilor afectate, dar si banalul spalat pe maini.

Potrivit unui comunicat remis 9am, in ceea ce priveste modul in care romanii aleg tratamentul acestor probleme de sanatate, medicii spun ca foarte multi romani stiu ca evolutia este autolimitata in cazul virozelor, iar clasica terapie cu paracetamol, vitamina C si un antitusiv poate ameliora simptomele. Un important semnal de alarma asupra caruia specialistii atrag atentia este procurarea si utilizarea nejustificata a antibioticelor in cazul virozelor, lucru ce trebuie interzis fara o recomandare clara de la medic.

Citeste si:
Cum organizezi o nuntă la conac: 5 sfaturi utile
Cum organizezi o nuntă la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.