Principesa Margareta a afirmat miercuri ca isi va "inchina viata si munca natiunii romane si romanilor de pe tot Pamantul".

"Chemata a fi urmasa bunului Rege Mihai, care mi-a lasat ca sfanta mostenire iubirea si credinta fata de Romania, voi continua munca si voi respecta legamantul sau. In eforturile pentru dezvoltarea si consolidarea tarii, voi avea ca model exemplul parintelui nostru si convingerea lui in destinul poporului roman. Aduc adanca recunostinta celor patru generatii anterioare ale familiei mele, care au creat legatura intre tara si Casa Regala", este precizat in Proclamatia Custodelui Coroanei Romaniei, potrivit Agerpres.ro.

Principesa Margareta vorbeste despre cei 150 de ani ce au adus Romaniei institutii moderne, dezvoltare, deschidere catre lume si consolidare.

"In lunga sa viata, al patrulea rege al Romaniei a gasit sprijin in credinta, in speranta si in rabdare. In toate imprejurarile, el a raspuns cu dreptate si, cand a fost posibil, cu iertare. Sunt sigura ca, in viitor, romanii vor ramane iubitori de Coroana, uniti in constiinta si actiune, pentru propasirea nationala, in contextul Uniunii Europene si al Aliantei Nord-Atlantice. Cu emotie si onoare, cu simt al datoriei, ca buna romanca si Custode al Coroanei, imi inchin viata si munca natiunii noastre si romanilor de pe tot Pamantul. Asa sa ne ajute Dumnezeu!", se arata in Proclamatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.