Modificarile la legile Justitiei, ale caror amendamente au fost votate pe banda rulanta astazi in plenul Parlamentului, de coalitia PSD-ALDE, au scos din nou oamenii in strada.

UPDATE 23.20 - Dezbaterile in Parlament s-au incheiat, iar parlamentarii au inceput sa iasa pe poarta.
Protestatarii s-au adunat in apropierea unei porti a Palatului Parlamentului si au inceput sa scandeze.
Jandarmii au facut zid in zona strazii pentru a nu permite oamenilor sa ajunga pe carosabil. Deputatii USR au iesit cu luminile telefoanelor aprinse si s-au oprit in mijlocul manifestantilor.

„Macar nu am avut vot final pe aceasta oribilitate”, a declarat liderul USR, potrivit Digi24.

UPDATE 22:20 Un alt incident s-a produs la protest când două persoane au acuzat că o maşină care a ieşit din curtea Palatului Parlamentului le-ar fi atins.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Poliţia Rutieră urmează să stabilească dacă s-a produs vreo infracţiune sau vreo abatere de la regimul rutier.

Patru persoane au fost duse la Brigada Rutieră - parlamentarul care se afla în mașina, șoferul acestuia și cei doi protestatari.

UPDATE 21:20
- Desi este tot mai frig, la protest continua sa vina oameni si, in acelasi timp, numarul jandarmilor si politistilor creste, scrie Digi24.

Protest si la Cluj, unde sute de protestatari au iesit in strada. Acestia scandeaza „Justitie, nu coruptie!”, „Nu cedam, nu capitulam!”, „Nu vrem sa fim o natie de hoti!”, „DNA sa vina sa va ia!” si au afisat bannere pe care au scris, de exemplu, „Va jucati cu focul! In curand mamaliga va exploda!” ori „Cand nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie!” - acesta din urma a fost desfasurat si la parada de ziua nationala, cateva zeci de metri mai incolo, scrie actualdecluj.ro.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

UPDATE 21:10 - Traficul a fost reluat si, dupa interventia jandarmilor, manifestantii s-au regrupat pe trotuare. Participantii la protest striga „PSD, ciuma rosie!”, „Pui de hoti si de mafioti!”, „Elicoptere pentru hahalere!”, „Hotii”, „Dragnea la puscarie!”, „Parlament penal, mars la tribunal!”, „Anticipate, Anticipate!”.

UPDATE 20.40 - Sunt incidente intre jandarmi si protestatari, in Piata Izvor. Sunt 400 de manifestanti acolo. Oamenii, nemultumiti de dezbaterile privind legile justitiei, au intrerupt partial circulatia.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.