Marti seara, a fost rostita o rugaciune de catre IPS Mitropolitul Iosif, pentru Regele Mihai. Programul funeraliilor Regelui Mihai au fost anuntate astazi, de catre Casa Regala.

"Aseara, 5 decembrie 2017, la resedinta regala privata de la Aubonne (Elvetia), a fost rostita prima rugaciune de catre IPS Mitropolitul Iosif, asistat de un preot ortodox de la Mitropolia Europei Occidentale si de patru maici. Au fost prezenti Margareta Custodele Coroanei, Principele Radu si Principesa Maria. Vor fi rostite rugaciuni in fiecare seara la resedinta regala, pana duminica, 10 decembrie 2017", anunta Casa Regala, care publica si o imagine de la ritualul de rugaciune.

In zilele urmatoare vor ajunge in Elvetia si celelalte fiice ale Regelui Mihai - Principesa Elena si Principesa Sofia, Principesa Maria aflandu-se deja la Aubonne.

La funeraliile din Romania va participa si fiica aflata in Statele Unite, Irina, care a fost absolvita de orice vina dupa ce a avut probleme in justitie in anii trecuti, probleme in urma carora si-a pierdut titlul de principesa. La evenimentele din Elvetia, vor fi prezenti si cei care nu pot veni la funeraliile din Romania.

Trupul neinsufletit al Regelui Mihai va fi adus miercurea viitoare in tara si transportat la Castelul Peles, pentru doua zile. Sicriul va fi adus apoi la Bucuresti. Funeraliile vor avea loc sambata, pe 16 decembrie, la Curtea de Arges. Principelui Nicolae nu i se va interzice participarea la funeralii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.