Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, a criticat decizia de eliminare a taxei clawback pentru rezolvarea crizei de imunoglobulina, informeaza stirileprotv.ro.

"Inteleg ca domnul Tudose a decis exact ce spuneam aseara ca vor cere distribuitorii, profitand de situatie: eliminarea taxei clawback!

Este exact ce isi doresc companiile pharma. Toate companiile pharma. Se deschide cutia pandorei si asta poate duce la un dezastru fie pentru celelalte produse farmaceutice (care vor trebui sa imparta sarcina intre ele), fie pentru buget (daca sarcina pt medicamentele exceptate va ramane in curtea statului).

Daca s-a facut o exceptie acum pt produsele din plasma, maine ar putea sa vina la rand produsele oncologice, antibiotice, si apoi altele si altele. Unde ne oprim?

Introducerea unui mecanism de pret diferit (a unui pret mai mare) pt Lista Medicamentelor Esentiale pornind de la lista Organizatiei Mondiale a Sanatatii este solutia corecta, alaturi de oprirea exportului paralel si monitorizarea stocurilor.

Solutia de mai sus - solutie bazata pe recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii, nu pe lobby-ul local si pe deciziile luate in diverse crize - a fost deja implementata cu succes anul trecut, inainte sa fie desfiintata de guvernul si parlamentarii PSD-ALDE", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.