"Regele Mihai I va ramane in memoria mea, ca, probabil, a majoritatii romanilor, un simbol al demnitatii, nobletii si echilibrului, prin modul in care si-a impletit destinul cu evolutia Romaniei moderne", sustine fostul premier Dacian Ciolos, intr-o postare pe Facebook.

"«Iubirea de tara si competenta sunt criteriile principale ale vietii publice. Aveti incredere in democratie, in rostul institutiilor si in regulile lor! Lumea de maine nu poate exista fara morala, fara credinta si fara memorie. Cinismul, interesul ingust si lasitatea nu trebuie sa ne ocupe viata. Romania a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil si generos»

Sunt cuvintele Majestatii Sale, Regele Mihai I, in discursul adresat Parlamentului Romaniei pentru prima data dupa mai bine de 60 de ani de cand a stat ultima oara in fata reprezentantilor legitimi ai poporului.

Regele Mihai I va ramane in memoria mea, ca, probabil, a majoritatii romanilor, un simbol al demnitatii, nobletii si echilibrului, prin modul in care si-a impletit destinul cu evolutia Romaniei moderne. Regele a ramas intotdeauna fidel poporului roman, a primit cu demnitate umilintele la care a fost supus intr-o vreme, tocmai pentru a nu se indeparta de tara in care s-a nascut si de neamul pe care destinul i l-a harazit sa-l indrume o vreme.

Regele Mihai I a fost, este si va fi o sursa de inspiratie pentru romanii care isi pun priceperea si energia in promovarea si apararea valorilor democratice, un reper de moralitate pentru generatiile politice prezente si viitoare.

Transmit intreaga mea compasiune Casei Regale a Romaniei, tuturor prietenilor si celor care i-au fost aproape Regelui Mihai.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.