Dupa ce Vlad Voiculescu a anuntat ca o femeie a incetat din viata la Alba Iulia din pricina lipsei de imunoglobuline, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, sustine ca in noaptea de duminica spre luni, catre unitatile spitalicesti din tara au plecat 2.200 de flacoane de Pentaglobin, care sa rezolve problema urgenta a lipsei de imunoglobulina, informeaza stirileprotv.ro.

"Inteleg supararea si durerea tuturor semenilor mei care sufera din cauza starii sistemului de sanatate romanesc. (...)

Exista documente care dovedesc fara dubiu ca problema imunoglobulinei a aparut anul trecut, pe vremea cand Ministerul Sanatatii era condus de 'ministrul facebook', cel care s-a remarcat doar prin preocuparea de a avea o imagine buna pe retelele sociale. Apropo, dle domnule fost ministru al Sanatatii, se numeste imunoglobulina, nu imunoglobina! Poate reusiti sa retineti macar denumirea corecta...

Romanii trebuie sa cunoasca realitatea si trebuie sa stie ca acest fost ministru nu a facut nimic in mandatul sau pentru a rezolva vreo problema, asta sau alta. A considerat ca este suficient sa contabilizeze intr-un document medicamentele care lipsesc de pe piata, fara sa ia masurile prin care sa asigure medicamentele necesare in tara.

Pacientii nu se trateaza insa cu like-uri sau hashtag-uri, nu se opereaza cu share-uri. Ministrul Sanatatii este si al celor care nu folosesc internetul si al copiilor care invata in case darapanate, ministrul Sanatatii este si al celor care stau ore intregi in camerele de garda. Nu caut scuze in trecut, dar adevarul trebuie spus raspicat. Spre deosebire de predecesorul meu 'tehnocrat', eu m-am implicat concret pentru a aduce imunoglobulina pacientilor care au nevoie. In repetate randuri m-am intalnit cu producatorii si i-am convins sa aduca cantitatea necesara pentru tratamentul cazurilor severe.

In aceasta noapte, la ora 04.00, dupa ce a trecut de verificarile de calitate necesare, comanda de 2.200 de flacoane de Pentaglobin a plecat spre toate unitatile spitalicesti din tara. De asemenea, in urmatoarele doua saptamani, vor mai ajunge inca 900 de flacoane de Intratec (100 ml), 6.000 flacoane Pentaglobin (50ml) si 4.000 de flacoane Pentaglobin (100 ml), cantitati ce vor acoperi nevoile pacientilor din Romania. Pana cand vor sosi, spitalele care se confrunta cu cazuri urgente pot apela la unitatile medicale din tara, unde am identificat existenta a 1.700 de fiole de imunoglobulina", a scris Florian Bodog pe Facebook.

Citeste si:
Orban, despre menținerea lui Bode la Interne: „Principala...
Orban, despre menținerea lui...

Citeste mai mult in postarea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.