Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu e audiat luni la instanta suprema, in dosarul in care Ludovic Orban, presedintele PNL, este acuzat ca a folosit influenta pentru a obtine foloase necuvenite. 

Omul de afaceri este cel care l-a denuntat pe Orban la DNA. A fost chemat in instanta si pe 13 noiembrie, dar nu s-a prezentat, astfel ca judecatorii au decis ca el sa fie adus cu mandat si sa fie amendat cu 3.000 de lei.

Orban a fost achitat pe 31 ianuarie, iar acum procesul se afla in faza de apel.

Procurorii il acuza pe Orban ca in 2016 l-ar fi contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdareanu pentru a-i solicita sprijin financiar in campania electorala pentru alegerile locale, in care fusese numit sa candideze la functia de primar al municipiului Bucuresti.

In martie 2016, Urdareanu s-ar fi intalnit cu Orban, care i-ar fi cerut 50.000 de euro numerar pentru a-si promova imaginea drept candidat la Primaria Capitalei.

„Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri ca el pretinde putin, ca nu mai e cum era pe vremuri. (...) Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri sa se gandeasca daca poate sa dea banii: ‘te gandesti daca poti sau imi dai un sut in fund’. Ludovic Orban i-a spus ca nu vrea nimic de la partid”, precizeaza DNA, in rechizitoriu, potrivit Stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.