Iluminatul festiv din Capitala a fost aprins vineri seara, peste 3 milioane de beculete de tip Led fiind montate cu ocazia Sarbatorilor de iarna.

Conform Primariei Municipiului Bucuresti, ornamentele de Craciun sunt puse la dispozitie gratuit de catre Luxten. Astfel, PMB plateste doar pentru montarea si demontarea instalatiilor.

Anul acesta, traseul iluminatului festiv insumeaza peste 33 de kilometri si cuprinde 59 de locatii din Bucuresti.

Tema iluminatului de sarbatori este axata pe figurine luminoase inspirate din traditiile romanesti: ie, clop, hora, motive traditionale romanesti.

Totodata, Targul de Craciun organizat de PMB are loc in perioada 1 - 27 decembrie in Piata Constitutiei si reuneste o zona gastronomica variata cu produse specific romanesti, un targ de mestesuguri si produse traditionale cu peste 100 de casute, spectacole de muzica si dans din folclorul romanesc, concerte.

Activitatile interactive in cadrul targului pentru intreaga familie sunt: patinoar in aer liber, carusel, ateliere creative si Casa lui Mos Craciun, scrie Agerpres.

Scena din cadrul Targului de Craciun Bucuresti gazduieste numeroase spectacole de muzica si dans, sustinute de cei mai apreciati artisti din Romania, editia din acest an reunind peste 1.000 de artisti, de la coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindatori, interpreti de muzica populara, cantareti folk, pana la trupe rock si pop: Loredana, Smiley, Andra, Directia 5, Bere Gratis, Voltaj, Horia Brenciu, Paula Seling, Luminita Anghel, Marcel Pavel, Pheonix, Iris, Vita de Vie, Gheorghe Zamfir, Fuego, Stefan Hrusca, Ducu Bertzi, Orchestra Nationala 'Valahia', Corul de copii Radio, Orchestra 'Mundi Colour', fiind doar cativa dintre artistii care vor anima atmosfera serilor de iarna la Targul de Craciun Bucuresti.

Targul poate fi vizitat zilnic intre orele 10,00 - 22,00, mai informeaza PMB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.