Un turist a fost dat disparut dupa ce a fost surprins de o avalansa, vineri, in Muntii Parang, sub Varful Carja. Celalalt turist cu care se afla a reusit sa se salveze. Echipajele de interventie se indreapta spre zona in care s-a produs avalansa. 

UPDATE 16:05- "Din pacate, victima nu mai prezinta semne vitale, fiind decedata. Cel mai probabil a suferit leziuni grave la coloana cervicala in urma aValansei", au spus reprezentantii ISU Hunedoara.

UPDATE 15:38 Turistul ar fi fost gasit de salvamontisti. "Din informatiile noastre, persoana ar fi fost fost recuperata, dar, din pacate, nu prezinta semne vitale si nu se mai poate face nimic. Aceasta este informatia, dar urmeaza sa fie confirmata in 30-45 de minute", sustine Arafat, citat de bursa.ro.

O echipa de salvamontisti de la Baza Salvamont Parang se indreapta catre zona in care a avut loc avalansa, iar alte echipe de interventie se formeaza in Hunedoara si Gorj pentru a interveni pe versantul sudic, daca este nevoie.

In acelasi timp, un elicopter SMURD se indreapta catre locul incidentului pentru a oferi sprijin.

Avalansa i-a surprins pe doi turisti din Bucuresti, care au mers in drumetie, desi fusesera avertizati de salvamontisti ca exista risc de avalansa, informeaza Anemona Doda, purtatorul de cuvant al ISU Hunedoara.

Daca unul dintre ei a reusit sa se elibereze de sub zapada, celalalt este dat disparut, informeaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.