Patru bebelusi nascuti prematur la maternitatea Cuza Voda din Iasi au fost infectati cu o bacterie periculoasa. Doi dintre ei au murit, iar ceilalti doi sunt inca sub supraveghere medicala.

Inca nu se stie cum au fost infectati bebelusii. Sunt in curs doua anchete, una deschisa de spital, iar a doua de Directia de Sanatate Publica din Iasi, scrie digi24.ro.

Saptamana trecuta, doi dintre bebelusii infectati cu bacilul Klebsiella au murit si se cauta in continuare sursa de infectie, in conditiile in care analizele de laborator facute pana acum nu au indicat prezenta microbului in salon si incubator si nici la cadrele medicale care au lucrat in acea zona. Microbul putea proveni insa si dintr-o sursa externa. Cei doi copii erau nascuti prematur si depindeau de aparate.

Unul dintre ei a murit la noua zile de la nastere, celalalt la 11 zile.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.