Politia Romana a oferit cateva sfaturi pentru o minivacanta de Sfantul Andrei si 1 Decembrie reusita, pe pagina oficiala de Facebook

"Politistii va sfatuiesc sa luati cateva masuri, pentru un plus de siguranta. De ce trebuie sa tineti cont atunci cand plecati de acasa:

Nu este bine sa comunicati tuturor date despre plecarea dumneavoastra pentru o perioada mai lunga si nu postati pe retelele de socializare aceste detalii. Puteti deveni victima hotilor din locuinte!


Daca plecati cu masina, interesati-va despre conditiile meteo si alegeti corect ruta. Puteti lua in considerare si rute de rezerva, tinand cont ca valorile de trafic pot creste.

Asigurati-va ca autoturismul functioneaza in regula, ca aveti valabile asigurarea obligatorie si inspectia tehnica periodica (I.T.P.). De asemenea, va reamintim ca anvelopele de iarna sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Daca plecati cu trenul, trebuie sa fiti foarte prudenti in gara! Hotii de buzunare actioneaza in locurile aglomerate. Nu va lasati bagazele nesupravegheate si nu aveti incredere in persoanele abia cunoscute.

Dormind in tren sau in salile de asteptare, puteti ramane fara portofele, genti sau bagaje.
Daca plecati cu avionul, nu pastrati obiecte de valoare (telefoane, tablete, notebook-uri, aparate foto sau de filmat etc.) in bagajele pentru cala. Asigurati-va ca aveti actele valabile!

Minivacanta placuta!", a scris Politia Romana pe pagina de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.