Un gardian, unic supraveghetor de la Penitenciarul Poarta Alba pe sectia E5, a fost agresat de catre detinuti, dupa ce a incercat sa-i opreasca dintr-o incaierare extrem de violenta, informeaza hotnews.ro.

Supraveghetorul Viorel Bacanu a suferit vatamari corporale, urmand sa se prezinte la Serviciul de Medicina Legala Constanta pentru a afla de cate zile de ingrijire medicala va avea nevoie, se arata intr-un comunicat al Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

"Detinutii implicati in agresiune au fost identificati cu ajutorul camerelor de supraveghere, actele de violenta fiind favorizate de faptul ca acestia circula liber in interiorul sectiei de detinere. (...)

Au fost declansate verificari, din datele initiale reiesind ca agentul a fost atacat prin surprindere cu un obiect contondent, nefiind exclusa posibilitatea ca altercatia dintre detinuti sa fie de fapt o stratagema. Agentul, supravegheaza de unul singur aceasta masa de 3 - 400 de detinuti, fiind ajutat de un alt coleg care, insa, are in responsabilitate curtile de plimbare, in contextul in care monitorizarea camerelor video este intermitenta, din lipsa de personal", mentioneaza sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.