Conducerea maternitatii Cuza Voda din Iasi a anuntat luni ca a demarat o ancheta interna, dupa ce o femeie a relatat pe blogul sau ca angajatii unitatii medicale s-au purtat urat atat cu ea, cat si cu alte femei internate in spital pentru a naste.

Tanara din Iasi a povestit pe blogul ei cum a petrecut cele peste 30 de ore in spital, din momentul internarii si pana la nastere, acuzand faptul ca angajatii unitatii medicale au avut o atitudine nepotrivita.

"Nu te mai screme si nu mai scoate sunete!", "Domnule doctor, are contractii de 20, dar scoate niste sunete si asa se agita de parca acum naste", sunt cateva dintre replicile pe care ieseanca sustine ca le-a auzit in jurul sau in cele 32 de ore cat s-a aflat in travaliu.

Femeia povesteste ca a ajuns sa ii spuna medicului de garda din acea seara "Spintecatoarea", pentru modul brutal de a controla sau de a se comporta cu femeile, fiind de asemenea un medic care a mai fost acuzat si in trecut de malpraxis. 'Izbucnesc plangand: «Doamna, dar femeile astea verifica oameni sau vite? Chiar nu pot controla mai usor?» Asistenta pune privirea in pamant si-mi spune ca ma intelege. Ii spun ca pierd sange si nu stiu daca e normal. Ea imi spune ca e ok, se dilata colul, desi se vedea pe fata ei ca era panicata.“ Abia dimineata, in jurul orei 6.00, dupa o noapte chinuitoare, cand a fost din nou controlata, s-a observat ca dilatatia este de 8 cm si ca urmeaza sa fie dusa in sala de nasteri pentru ca este aproape de momentul in care copilul va veni pe lume. „Tremuram din toate incheieturile si ma sprijineam de mese in timp ce-mi indoiam genunchii in sute de mini-genoflexiuni pentru a-mi face durerile mai suportabile. Curgea apa pe mine. In salonul din fata mea o alta mamica nascuse. Nu vedeam decat o pata imensa de sange. Langa ea era «Spintecatoarea» si o asistenta. Femeia urla de durere in timp ce cerea calmante. O coseau. «Nu te mai vaita atata! Cand ai facut sex nu ai mai urlat atata. Asa va trebuie daca va place sa faceti copii pe banda rulanta!»", relateaza ieseanca pe blog.

Managerul maternitatii Cuza Voda din Iasi, Robert Danca, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca a demarat o ancheta interna in acest caz, insa a precizat ca nu este vorba despre malpraxis, ci de o comunicare deficitara, scrie News.ro.

"Nu a fost pusa in pericol viata pacientei sau a fatului. A fost partea de comunicare, a fost ceva nedemn. Ceea ce s-a incalcat cras sunt drepturile pacientului. Conform regulamentului de ordine interioara, se pot aplica avertismente, dar si sanctiuni, de la taierea din salariu pana la demitere", a spus managerul Robert Danca.

El a mai afirmat ca indiferent cat de obositi ar fi, medicii si asistentele medicale nu au dreptul sa se poarte urat cu pacientele.

"Cateodata si medicii au o garda cu 30 de urgente. Dar nici asa nu se scuza comportamentul medicilor", a mai declarat managerul maternitatii Cuza Voda din Iasi, Robert Danca.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

Puteti citi intreaga experienta a femeii in Maternitatea Cuza Voda pe site-ul blogulcruellei.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.