Patriarhul Daniel a primit cu multa intristare vestea trecerii din aceasta viata a actritei Stela Popescu, informeaza digi24.ro.

"Nascuta intr-o familie credincioasa, in Basarabia, Doamna Stela Popescu nu a uitat in toata viata ei educatia pe care a primit-o in copilarie, si anume: credinta in Dumnezeu, rugaciunea, facuta pe ascuns in timpul comunismului, si convingerea ca Dumnezeu o iubeste si o ocroteste mereu pe calea vietii, asa cum marturisea ea insasi.

Preotii de la Parohia Icoanei din Bucuresti, pe raza careia se afla locuinta Doamnei Stela Popescu, dau marturie despre faptul ca actrita Stela Popescu nu era doar o mare artista recunoscuta in Romania si in strainatate, ci era si o femeie credincioasa, participand adesea la slujbele bisericii, in special la Sfanta Liturghie.

Primea cu multa bucurie vizitele pastorale ale preotilor, mai ales inainte de Craciun si Boboteaza, si avea peretii casei impodobiti cu foarte multe icoane. De multa vreme, si-a pregatit mormantul in cimitirul Manastirii Cernica, alaturi de sotul ei, Mihai Maximilian, decedat in decembrie 1998.

Suflet mare, actrita Stela Popescu se bucura in cartierul in care locuia de o apreciere deosebita din partea vecinilor, fiind prietenoasa si comunicativa. Nu facea niciodata caz de renumele pe care l-a dobandit pe scena teatrului si a filmului romanesc. Participa uneori la slujbele de parastas si la agapele vecinilor din cartier, unde se purta cu modestie, avand o atitudine de simpla normalitate, nu de vedeta, iar in dialogul cu ceilalti manifesta echilibru si intelepciune.

In aceste momente de intristare, pentru familia sa, pentru colegi si prieteni, dar si pentru toti romanii care au apreciat-o si au admirat-o, ne rugam Mantuitorului Iisus Hristos sa odineasca sufletul roabei Sale Stela in lumina, pacea si iubirea Preasfintei Treimi!", se arata intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.