Trupul neinsufletit al actritei Stela Popescu va fi depus in foaierul Salii Savoy a Teatrului de Revista "Constantin Tanase" pentru un ultim omagiu, vineri, incepand cu ora 11.00, iar sambata, la capela Manastirii Cernica.

Teatrul "Stela Popescu" i-a adus un omagiu.

"Slujind scena pana in ultima clipa a vietii, Doamna Stela Popescu si-a incantat publicul pentru ultima oara marti in rolul Chiritei, debordand de bucurie si de forta in fata celor peste 600 de spectatori ai Salii Mari a Palatului National al Copiilor. Teatrul «Stela Popescu» va duce mai departe nobila misiune artistica lasata mostenire de o mare stea a scenei romanesti", se arata intr-un comunicat, potrivit stirileprotv.ro.

Joi, actrita Stela Popescu a fost gasita fara viata in locuinta sa, iar echipajul SMURD sosit la fata locului a constatat decesul.

Nascuta la 21 decembrie 1935, in Orhei, Basarabia, intr-o familie de invatatori, Stela Popescu si-a inceput cariera artistica in 1956.

Din 1963, a jucat la teatrul de Revista „Constantin Tanase“ din Bucuresti, apoi s-a angajat la Teatrul de Comedie. Tot din 1963 a inceput lunga colaborare cu Radiodifuziunea Romana, urmata, mai tarziu, de cea cu Televiziunea Romana.

Pe 7 februarie 2004, a primit din partea sefului statului Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor, categoria D - Arta Spectacolului, „in semn de apreciere a intregii activitatui si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului“.

Pe 10 septembrie 2013, regele Mihai I i-a conferit, prin fiica sa, principesa Margareta, decoratia ”Nihil Sine Deo“. Pe 1 iunie 2017, a primit diploma de Cetatean de Onoare al Brasovului, oras in care a facut scoala si facultatea si a jucat in 400 de spectacole, ea declarand ca „daca in piept ai o inima ce tot arde, ramai tanar si la 90 de ani”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.