Cinci orase si trei continente parcurse timp de aproximativ o luna de zile. Sau cum sa pleci din Bucuresti la Londra trecand, totodata, prin Chiang Mai, Kuala Lumpur, Singapore si Los Angeles, cu putin peste o mie de euro in 2018.

Aceasta calatorie este posibila, conform datelor inregistrate de motorul de cautare a ofertelor de calatorie momondo.ro, iar principala ruta este Europa – Asia – America si inapoi in Europa.

Oricat de mult calatoresc romanii in prezent in Europa si dincolo de granitele continentului, experientele de tip city break, care sunt pe termen relativ scurt – in general un weekend –, ofera mai putin timp pentru a descoperi o cultura sau a interactiona cu localnicii. O calatorie in jurul lumii permite o experienta mai bogata ca timp, culturi descoperite, intalniri cu oameni de-ai locului. Cu toate acestea, cine spune ca iti trebuie o avere pentru a-ti permite o astfel de calatorie?

Experiente pentru o viata versus bunuri pentru o perioada

Potrivit unui comunicat remis 9am, pentru mai multi romani calatoriile sunt prima optiune pe care o iau in considerare atunci cand se gandesc la cheltuieli in general. 27% dintre acestia prefera sa investeasca in primul rand in experiente traite calatorind in lumea larga mai degraba decat in bunuri materiale. Hainele, incaltamintea, accesoriile sunt prioritare pentru 18% dintre romani cand vine vorba de cheltuieli, in timp ce investitiile pentru imbunatatiri in casa sunt importante pentru 15% dintre acestia.

Cand vine vorba de experienta traita la destinatia de calatorie, interactiunea cu localnicii este, de asemenea, importanta pentru calatorii romani. Conform studiului momondo, romanilor le place intr-o mai mare masura sa intre in vorba cu localnicii (57%) decat cu alti turisti pe care ii intalnesc pe timpul calatoriei. Totodata, conversatiile cu alti turisti romani (51%) sau de alte nationalitati (49%) sunt placute pentru calatorii romani. Doar 14% dintre acestia prefera sa nu intre in dialog cu oameni noi atunci cand calatoresc.

Un alt mod de a descoperi lumea: o calatorie pe trei continente

Cu o planificare atenta si un strop de curiozitate, o calatorie low-cost poate, de asemenea, depasi granitele continentului european, transformandu-se din escapada de weekend intr-un tur in jurul lumii pentru aproximativ o luna de zile. Europa, Asia, America pot fi strabatute la pas in 35 de zile cu putin peste o mie de euro. Mai exact, cu 1.025 de euro romanii pot vizita cinci orase diferite si pot descoperi cinci culturi. Urmatorul itinerar si datele specifice de zbor pentru a face un tur low-cost in jurul lumii in 2018 au fost puse cap la cap de momondo.ro si flight hackerii aventurescu.ro:

Pretul mediu total: 1.025 de euro.
Citeste si:
3 metode prin care poți să faci față cheltuielilor neprevăzute
3 metode prin care poți să...

Cautarile au fost efectuate de flight hackerii Aventurescu pe momondo.ro pe 14 noiembrie 2017 pentru calatorii doar dus, la clasa Economy, pe rutele mentionate, pentru calatorii in perioada 1 martie – 4 aprilie 2018. Preturile afisate in euro pot avea parte de modificari ulterioare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.