Oile unui fermier din judetul Olt activeaza senzorii bazei militare de la Deveselu. Autoritatile incearca de trei ani sa il convinga pe fermier sa isi mute saivanul si sa demoleze adapostul pentru animale, care a fost construit inainte de amplasare scutului. Consiliul Judetean a ajuns sa se judece cu fermierul, dar procesul ministerului este pe rol. 

Fermierul Dumitru Bleja a construit adapostul pe un teren din comuna Stoenesti inainte ca autoritatile sa decida construirea scutului antiracheta la Deveselu. In momentul in care oile pasuneaza, ele activeaza senzorii bazei militare.

Fermierul refuza sa demoleze saivanul daca nu este despagubit cu 80.000 de lei si, din acest motiv a ajuns in instanta cu Ministerul Apararii.

In luna aprilie, Consiliul Judetean al Judetului Olt a hotarat ca saivanul sa fie demolat si proprietarul amendat cu 3.000 de lei pentru ca l-a construit in mod ilegal. Dumitru Bleja a contestat decizia si a castigat, astfel ca dosarul a fost trimis spre rejudecare.

Procesul a fost suspendat pana la solutionarea disputei cu Ministerul Apararii, potrivit Stiri.tvr.ro.

Saivanul are 22 de metri lungime, este inalt de 4 metri si adaposteste aproximativ 200 de oi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.