Igiena apartamentului tau trebuie sa reprezinte o prioritate maxima. Atunci cand facem o curatenie generala in locuinta, din reflex sau poate din neatentie, tindem sa uitam anumite lucruri pe care le folosim sau atingem zilnic si care sunt considerate cele mai murdare din casa. Jeffrey May, autorul cartii “Casa mea ma ucide”, sustine ca “intreg conceptul de poluare interioara a locuintei este destul de nou. Multa vreme, oamenii au fost concentrati asupra lucrurilor din exteriorul casei, dar in ultimele decenii am observat ca atmosfera interioara poate sa te imbolnaveasca la fel de rau.”, declara acesta, potrivit Huffington Post.

7 cele mai murdare obiecte din locuinta ta:

1. Buretele de bucatarie
Potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie si publicat de jurnalistii de la The Guardian, buretii de bucatarie ocupa primul loc in topul celor mai murdare obiecte regasite intr-o locuinta. Folositi pentru a curata fiecare tacam, buretele de bucatarie e, de obicei, ultimul lucru la care ne gandim atunci cand incercam sa igienizam incaperea.

2. La apa de la robinet te-ai gandit?
Pentru multi copii crescuti in anii ‘90, in Romania, apa de la robinet reprezenta principala sursa de hidratare. Ca apa de la robinet sa fie de calitate, nivelul nitratilor trebuie tinut sub control, la fel si nitritii, amoniacul, metalele, cantitatea de calciu si magneziu si cantitatea de saruri dizolvate in apa. Pentru o utilizare sanatoasa a apei de la robinet, e recomandat sa folosesti filtre de apa potabila, care ajuta la retinerea impuritatilor insolubile si a sedimentelor, precum nisip si rugina, aparute ca urmare a imbatranirii conductelor.

3. Manerul frigiderului
Un alt obiect folosit extrem de des intr-o bucatarie, manerul frigiderului intra in topul celor mai murdare obiecte din locuinta. Fie ca pui mana pe el, dupa ce ai gatit si este plina de grasime, fie ca ai venit de afara si ti-ai luat repede ceva din frigider ca sa mananci, acesta este extrem de expus bacteriilor.

4. Blatul din bucatarie
Oricat de mult ai sterge blatul din bucatarie, acesta gaseste mereu o cale sa se murdareasca la loc, ca intr-o regula nescrisa. Blatul din bucatarie este cea mai expusa zona in fata bacteriilor si a murdariei.

5. Peria de toaleta
Nici nu trebuie sa explicam de ce peria de la toaleta intra in acest top, dar putem recomanda ca, din cand in cand, si aceasta sa fie curatata, altfel va ramane un punct plin de microbi din casa ta.

6. Telefonul mobil
Il tii in buzunar, il pui pe o masa in bar, il iei peste tot dupa tine si este prezent in orice context posibil. Si nici nu am luat in calcul faptul ca deseori ajunge si in mainile altora. Telefonul mobil este la fel de expus murdariei precum tastatura calculatorului tau. Gandeste-te doar ca telefonul ajunge, de obicei, la gura si urechea ta, in timp ce porti o conversatie cu cineva.

Citeste si:
Cum se igienizează un cabinet stomatologic? 9 măsuri de siguranță
Cum se igienizează un cabinet...

7. Intrerupatorul de la bucatarie
La fel ca in situatia manerului usii de la frigider, intrerupatorul de la bucatarie este expus mizeriei si e de foarte multe ori lasat murdar pentru o lunga perioada de timp. Chiar si in zilele de curatenie din casa, acesta este sters corespunzator doar daca arata semne vizibile de murdarie. Tine minte, insa, ca igiena nu se rezuma doar la pete. E extrem de important ca fiecare obiect, oricat de mic ar fi sau aparent neinsemnat, sa fie igienizat corect.

Care dintre aceste obiecte raman cel mai des neatinse atunci cand faci curatenie?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.