Avand in vedere ca in ultima saptamana ursii au coborat de mai multe ori in orase, ministrul Agriculturii, Petre Daea, propune o solutie, astfel incat sa fie protejati oamenii.

"Am vorbit cu colegii din Guvern, lucrurile acestea se vor reglementa rapid. Sa nu alegem intre om si animal! Sa consideram animalul acolo unde el trebuie sa ramana, in spatiul lui, in habitatul lui, pe o anumita densitate, si sa protejam oamenii", a declarat Petre Daea.

"Dar de ce sa nu-i impuscam? In primul rand e protejat omul. Nu am ajuns in situatia sa alegem intre om si animal, sa fie foarte clar! Omul pentru noi este cel care ne intereseaza, in slujba lui suntem si impreuna cu fiecare dintre cei care au decizie in domeniu luam masurile care se impun", a mai spus ministrul, citat de wall-street.ro.

Chestionat daca au avut loc discutii la nivelul Ministerului Mediului pe acest subiect, Daea a subliniat ca in acest caz solutia este ca deciziile sa fie puse in practica. "Aici e vorba de a face. Realitatea este evidenta si nu trebuie sa o ocolim", a completat el.

Vineri seara un urs a coborat din nou la Cabana Postavaru pentru a patra oara intr-o saptamana. Animalul a fosrtat usa si a intrat in cabana; a luat o punga de zahar si o cutie de bomboane.

In ultima saptamana ursii au coborat de trei ori in Cartierul Racadau din Brasov, scrie hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.