Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a transmis, miercuri, ca ”se impune o pozitie ferma, de respingere in bloc a proiectelor pentru completarea si modificarea legilor justitiei”, mai ales avand in vedere ca nu s-a facut o consultare a magistratilor si ca nu exista ”o expunere de motive corespunzatoare si studii de impact”.

DNA a anuntat, miercuri, ca, la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii (C.S.M.) procurorii au formulat un pucnt de vedere cu privire la propunerile legislative depuse la Camera Deputatilor pentru modificarea si completarea legilor justitiei (Statutul judecatorilor si procurorilor, Legea pentru organizarea judiciara, Legea privind CSM).

”In principal, procurorii anticoruptie apreciaza ca, fata de modul de realizare a proiectelor, fara consultarea prealabila a magistratilor, fara o expunere de motive corespunzatoare si fara studii de impact, se impune o pozitie ferma, de respingere in bloc a proiectelor, prin acordarea unui aviz negativ pentru intregul pachet legislativ”, anunta DNA.

In subsidiar, procurorii DNA au formulat critici si observatii punctuale pentru fiecare dintre proiectele depuse spre aprobare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.