Meteorologii au emis, duminica dimineata, o avertizare cod galben de ceata valabila pentru 21 de judete din intreaga tara. Vizibilitatea va fi scazuta in unele locuri si sub 50 de kilometri la ora, iar politistii recomanda prudenta sporita la volan, sa se circule cu viteza redusa si fiecare manevra sa fie realizata doar dupa o temeinica asigurare. Si pietonii, biciclistii si carutasii trebuie sa fie constienti ca pe timp de ceata sunt mai greu vizibili in trafic.

Sunt sub cod galben de ceata densa, pana la ora 8.00, judetele Salaj, Satu Mare, Maramures, Cluj, Bistrita-Nasaud, Olt, Dolj si Mehedinti. Aici se va semnala ”ceata care reduce vizibilitatea local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri”.

De asemenea, sunt sub avertizare cod galben de ceata, pana la ora 9.00, judetele Teleorman, Giurgiu,Vrancea, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui, Botosani si Suceava.

Ceata va persista pana la ora 10.00 in judetele Alba, Harghita, Sibiu si Mures.

In aceste conditii, politistii recomanda tuturor categoriilor de participanti la trafic prudenta sporita.

”Este necesar sa se ruleze cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor de drum, iar fiecare manevra in trafic sa se faca numai dupa o temeinica asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie sa fie reglate corespunzator”, precizeaza politistii.

Potrivit acestora, in conditii de ceata densa, trebuie folosite si luminile de ceata.

De asemenea, pietonii, biciclistii si carutasii trebuie sa fie constienti de faptul ca pe timp de ceata sunt mai greu vizibili in trafic.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.